Logotyp Norlins Praliner

Passionerad chokladtillverkare i Sundsvall

Min (Marilenes) chokladresa började 2018 då jag provade att göra praliner för första gången, och var sedan helt fast i chokladens fantastiska värld!

Att tillverka praliner är för mig avkoppling och glädje, att få jobba med färg, form och smak och prova sig fram med olika smakkombinationer, och speciellt att "piffa" pralinerna med glitter och glamour tycker jag är fantastiskt roligt. Utöver detta är ju choklad fantastiskt gott och funkar alltid som present!

Efter många timmar i köket och några pralinkurser tog jag 2020 steget att starta enskild firma efter många hejarop från släkt och vänner som gärna ställde upp på att provsmaka  ;) Jag tillbringar så mycket tid som möjligt i lilla butiken utöver mitt vanliga jobb, men främst på helger än så länge.

Exklusivt och handgjort


Jag tillverkar alla mina produkter för hand, och jobbar med den belgiska chokladen Callebaut. Då jag tycker att choklad är fantastiskt i alla dess former jobbar jag med både vit, mjölk- och mörk choklad, samt smaksatt choklad. I och med detta brukar mina produkter uppskattas av både små och stora chokladälskare!

Sortiment


Jag har oftast ett standardsortiment året om som har hög efterfrågan med klassiska smaker som tex brynt smörkola, salt karamell och passionsfrukt m.m. Utöver detta anpassar jag smaker och utseende efter högtid/säsong. Man kan alltid kontakta mig för specialbeställningar om speciell önskan om färg, form och smak.

Utöver praliner tillverkar jag chokladkakor, div chokladfigurer, klubbor, varm-choklad klubbor, chokladbomber, chokladkalendrar, ägg till påsk, drageérade nötter och lakrits m.m.

Förvaring


Praliner är en färskvara och bör avnjutas så snart som möjligt. Dock är hållbarheten på mina praliner upp till 2 månader. Förvara ej pralinerna i kylskåp då fukt och kyla påverkar chokladen negativt. En temperatur på ca 14-16 grader rekommenderas (som vinkyl).